Kleding Bedrukken

Wij bedrukken kleding zoals t-shirts, sportshirts,polo’s jassen en bedrijfskleding. We beschikken over een eigen textieldrukkerij waar we kleding en textiel bedrukken. Wij helpen u graag aan bedrukte shirts, hoodies, jacks, jassen, polo’s en meer kleding naar uw vraag.

 

Het bedrukken van kleding met zeefdruk

Zeefdruk is een goed dekkende techniek voor het bedrukken van kleding, zoals T-shirts en polo’s. Het zeefdrukken van kleding is een zeer populaire methode voor het bedrukken van grotere aantallen. Borduurstudio Bart bedrukt kleding volgens het zeefdrukprincipe in eigen beheer en we bieden zowel een snelle levertijd als een scherpe prijs.

Wat is zeefdruk?

Het zeefdruk principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt, en het ontwerp op de zeef belicht wordt met UV licht. De aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt zodat het kleding bedrukken kan beginnen.

Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken kleding stuk wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Zeefdruk is uitermate geschikt voor kleding bedrukken.

Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Donkere kleding bedrukken is dus geen probleem bij zeefdruk techniek.

Voordelen van zeefdruk op kleding? Grotere oplage, snelle levertijd, scherpe prijs. Wilt u graag meer informatie over het laten zeefdrukken van T-shirts, polo’s of andere kledingstukken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Kleding bedrukken met transfers

Bij Borduurstudio Bart kunt u kleding laten bedrukken via transfers. De voordelen van transfers zijn dat deze bij grotere aantallen erg voordelig zijn en ook kunt u via deze techniek gemakkelijk en snel nabestellen.

Bij Borduurstudio Bart kunt u kleding transfers laten uitvoeren op diverse soorten kleding, zoals sweater, polo en T-shirt transfers. U kunt ons een foto of andere afbeelding aanleveren voor een kleding transfer, maar we kunnen tevens voor u een ontwerp maken.

Wat zijn transfers?

Transfers zijn bedrukkingen op een kunststof drager, met aan de achterzijde een lijmlaag. Deze transfers houden wij op voorraad en kunnen op elk gewenst kledingstuk geperst worden. Met een transferpers persen we met 180 graden de bedrukking op de kleding, waarmee de lijmlaag in de kleding geperst wordt.

 

Kleding bedrukken met digitale print

Het digitaal printen op kleding is een mooie techniek om afdrukken met hoge kwaliteit op kleding te printen. Daarnaast biedt digitale print een snelle levertijd en kunt u tevens snel en gemakkelijk kleding nabestellen.

Borduurstudio Bart beschikt over een eigen digitale printer voor textiel, waarmee we kleding printen op 600 en 1200 dpi. Hiermee kunnen we prints met hoge kwaliteit op diverse soorten kleding afdrukken. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld polo’s en T-shirts laten printen. Als u reeds een afdruk heeft, dan gebruiken we deze graag om kleding te bedrukken. Zo kunnen we bijvoorbeeld een T-shirt bedrukken met een foto. Als u nog geen ontwerp heeft, dan staan we u eveneens graag bij.

Hoe werkt het digitaal printen van kleding?

Digitale print techniek, ook wel DTG printing genoemd, direct to garment, is in de basis gelijk aan zeefdruktechniek. De printer kan vergeleken worden met een normale inktjet printer, maar dan voor kleding. Op donker textiel wordt er een eerst een witte basis direct op het textiel geprint, waarna de kleuren worden geprint over deze witte basis. Donker textiel moet worden voorbehandeld met een pre-treatment, waarna het kleding bedrukken kan beginnen. Alle kleding moet na het bedrukken van de kleding worden nageperst met een transferpers. Het kledingstuk is dan gefixeerd en is dan op minimaal 40 graden wasbaar. Dan is de bedrukking helemaal klaar voor de webshop, winkel of klant.

Wat digitale print techniek zo uniek maakt, is de resolutie waarmee de afdrukken op textiel kunnen worden geprint. Het verschil tussen zeefdruk en digitale print techniek is de kwaliteit van de bedrukking. We kunnen digitaal printen op 600 dpi en 1200 dpi. Bij elke opdracht bekijken we welke resolutie het meest geschikt is.